Wie is Papillon?

Papillon Uitvaartzorg is een 100% Belgische uitvaartonderneming.

Maarten Stulens

Wie me goed kent, omschrijft me als een sociaal, creatief en ruimdenkend persoon met een positieve ingesteldheid. Als gediplomeerd uitvaartverzorger en bezieler van Papillon krijg ik de kans om die waarden uit te dragen. Papillon staat voor afscheid nemen op een persoonlijke en innovatieve manier, waarbij we respect hoog in het vaandel dragen en waar iedereen, ongeacht afkomst, geloofsovertuiging of kijk op het leven, terecht kan voor een uitvaart op maat.

Ik vind het meer dan ooit belangrijk om op een respectvolle manier aan de persoonlijke wensen van de familie en de overledene zelf, tegemoet te komen. Afscheid nemen is nooit fijn en gaat steeds gepaard met grote emoties. Je hebt het gevoel dat de wereld stil staat. Als ik kan helpen om de last van je schouders mee te dragen door een mooi, sereen en persoonlijk afscheid te verzorgen, een persoonlijke uitvaart die jij en je dierbare echt hebben gewild- dan geeft me dat een dankbaar gevoel.

Maarten Stulens, zaakvoerder Papillon Uitvaartzorg

Ontmoet het team

Nele

Dienstregeling en gesprekken met familie

“Mijn interesse is er gekomen door mijn broer Maarten Stulens. Een jaar nadat hij met zijn opleiding begon, begon ik er ook aan. Het heeft me nooit losgelaten. 15 jaar verder heb ik de stap gezet om bij Maarten te gaan werken. Ik voelde me thuis in zijn visie, ik wou meehelpen aan een waardig afscheid van de overledene, het werd meer dan dat … Tijd maken, luisteren, er gewoon zijn voor de families en zorgen dat alle wensen ingewilligd worden van de overledene.”

Marij

Dienstregeling en gesprekken met familie

“Door een persoonlijke ervaring in het verleden, merkte in dat een kerkelijke uitvaart steeds vaker onpersoonlijker werd. Een afscheid van een dierbare is al moeilijk genoeg, dit is het laatste wat we kunnen doen. Bij Papillon wordt er met heel veel passie voor gezorgd dat het laatste afscheid tot in de puntjes verzorgd wordt. Geen vraag is te veel of te gek, zo hoort een afscheid te zijn. En het mooie is dat ieder teamlid van Papillon zich hiervoor 100% inzet.”

Natascha

Het ophalen en verzorgen van de overledene

“Toen mijn Nonno stierf was het zo een steun voor mij en mijn familie om te zien hoe respectvol en sereen het eraan toegaat. Niets was te veel en ze namen alle tijd voor ons. Maanden erna bleef dit gevoel bij mij hangen en dit gevoel kon ik niet uit de weg gaan, al snel werd ik in het team opgenomen. Ik wil dit gevoel graag aan andere families doorgeven, de job ligt me nauw aan het hart.”

Debora

Het ophalen en verzorgen van de overledene

“Papillon Uitvaartzorg voelt aan als een vertrouwde omgeving waar op afscheid nemen geen tijd op geplakt wordt. Uitvaarten worden begeleid met een mindset en niets is te veel gevraagd. Dit is dan ook waarom ik voor Papillon Uitvaartzorg gekozen heb om er te werken. Ik ben blij om bij dit team te horen.”

Sandra

Het ophalen en verzorgen van de overledene

“In 2019 kozen wij de eerste keer voor Uitvaartzorg Papillon. De warmte, het respect van ophaling tot nazorg was hartverwarmend. Het voelt zo goed als er iemand is op dat moment op zo een serene manier. Dat wil ik graag verder dragen …”

Aurélie

Het ophalen en verzorgen van de overledene

“Door Papillon werd ik heel nieuwsgierig naar hoe de uitvaartwereld in zijn werking ging, dit was voor mij een onbekend terrein. Al snel ontdekte ik dat rust, vrede en respect centraal staan. Ik ben dankbaar om dit door te kunnen geven aan zowel de overledenen als de nabestaanden. Het is een eer om bij dit team te horen.”

Wouter

Voorganger dienst

“Ik ben Wouter Fimmers en als master in de Woordkunst maak ik sinds verschillende jaren ceremonies op maat. Onder andere bij Papillon Uitvaartzorg zette ik mijn eerste stappen in het begeleiden van afscheidsplechtigheden. Het is telkens opnieuw bijzonder om het vertrouwen te krijgen om het verhaal van de overledene en het verdriet van hen die achterblijven in taal te mogen uitdrukken. Daarvoor ga ik natuurlijk altijd eerst mijn oor te luisteren leggen bij de nabestaanden. Geen twee verhalen zijn tenslotte hetzelfde en verdriet kent vele vormen. Daarom is voor mij alles bespreekbaar als het voor de familie bij afscheid nemen hoort. Ik werk dan ook onder het motto: ‘De juiste woorden. Op elk moment. Voor iedereen.’ Meer over mezelf kan je lezen op www.wouterfimmers.be

Elke

Voorganger dienst

Als zon bij maan,
als eb bij vloed,
zo hoort de dood bij het leven.

“Zo hoort, denk ik, ook tijd, zorg en helderheid bij het vaarwel. Na een wonderlijke babbel en later een vaarweldienst voor een vriend kwam ik stilaan thuis bij Papillon, waar de dood baadt in zacht, fris licht. De vlinder draagt dood én leven onder zijn vleugels. Met warme woorden en liefdevolle stiltes wil ik samen met jullie het leven van jullie dierbaren eren…precies zoals dat leven was, precies zoals jullie het wensen. Laat ons samen van de dood een mooi orgelpunt maken. Warm liefs, Elke”

Liesbeth

Voorganger dienst

“Afscheid nemen is balanceren tussen een leven met jouw dierbare, en verder gaan zonder hem of haar. De afscheidsdienst is een scharnierpunt. Het is stilstaan bij het leven en alles wat jullie samen deelden. Dat afscheid, hoe pijnlijk het ook is, wil ik uniek, bijzonder en warm maken. Aan de hand van jullie herinneringen en verhalen schets ik wie jouw dierbare was en wat hij of zij voor jou betekende. De hele dienst wordt een persoonlijk eerbetoon aan die ene bijzondere. Een gloedvol afscheid met échte aandacht en nabijheid. Dichtbij het leven van diegene die er niet meer is. Dichtbij jou, diegene die achterblijft.”

Ella

Begroetingen en rouwbezoeken

“Ik ben er begonnen op vraag van Maarten. Ik sta in waar ze me nodig hebben. Het bracht me al snel tot rust te zien dat een afscheid ook ‘mooi’ en respectvol kan zijn. Ik ben blij een lid te zijn van dit topteam.”

Noortje

Begroetingen

“Na het overlijden van mijn bomma en het gezien te hebben van de mooie werking bij Papillon, wilde ik niks liever dan deel uitmaken van dit mooie team!”

Lisa

Begroetingen

“Toen aan mij gevraagd werd of ik interesse had als jobstudent bij Papillon Uitvaartzorg besefte ik dat ik graag een laatste bijdrage voor families wou zijn in de zware momenten van hun leven.”

Lotte

Begroetingen 

“Toen mijn zus Zizzari Lisa al enige tijd werkte bij Papillon Uitvaartzorg zag ik de voldoening die zij uit haar werk haalde. Hierdoor heb ik de stap gezet om als jobstudent mee in het team te stappen. Je komt binnen in een heel hecht en gezellig team waar iedereen met veel passie aan het werk is. Ik haal voldoening uit alles wat ik voor de familie kan betekenen.”

Mirthe

Begroetingen

“Na het zien van mijn meter (Natascha) haar werk, wou ik ook graag mijn bijdrage geven aan het mooie werk van Papillon Uitvaartzorg.”