Uitvaartcentrum

Uitvaartwinkel

In de uitvaartwinkel kan u terecht met al uw vragen. Voor velen onder ons is de dood nog altijd een onderwerp dat liever wordt vermeden dan besproken en lijkt de wereld van uitvaarten ondoorzichtig. Bij Papillon Uitvaartzorg willen we hier verandering in brengen.

Met reeds 10 jaar ervaring als uitvaartverzorger of begrafenisondernemer weet ik dat mensen het moeilijk vinden om een uitvaartcentrum binnen te wandelen. Door de rustige en luchtige sfeer die ik heb gecreëerd hoop ik deze drempel weg te nemen. Er kan hier vrijblijvend informatie worden verkregen over alles wat met de uitvaart te maken heeft. U wordt door mij of één van mijn medewerkers ontvangen en kan onder het genot van een kopje koffie een gesprek aangaan. Ook kunnen we voor u een vrijblijvende offerte maken voor de kosten van een uitvaart.

begroetingsruimte rouwkamer papillon

Begroetingsruimte of rouwkamer

Een laatste groet brengen aan een dierbare is een confronterende stap in het afscheid nemen. Om deze confrontatie zo rustig mogelijk te laten verlopen, vind ik het belangrijk dat de nabestaanden niet in een donkere kamer terecht komen waar de druk op het overlijden nog eens extra wordt benadrukt. Daarom heb ik gekozen om een begroetingsruimte te creëren waar er veel lichtinval is zodat het bedrukte gevoel zo veel mogelijk wordt vermeden. Ook is mijn keuze gegaan naar het gebruik van heel neutrale kleuren omdat ik vind dat de familie zelf bepaalt welke kleur ze geven aan het afscheid. Het is een ruimte geworden waar de nabestaanden rust vinden samen met hun dierbare overledene.

Aula

Een uitvaart is niet enkel meer een kerkelijk gebeuren. Meer en meer komt de vraag naar niet-kerkelijke uitvaarten. Om aan deze vraag tegemoet te komen, beschikt ons uitvaartcentrum over een aula die plaats biedt aan 100 personen. Een afscheid in een aula is een persoonlijke gebeurtenis waar de nabestaanden zelf de invulling bepalen. In de aula beschikken we over een projectie en geluidssysteem waarbij foto’s, films of muziek getoond en beluisterd kunnen worden. Bij een afscheid in de aula kan er gekozen worden voor een rituelenbegeleider. Deze biedt op voorhand een luisterend oor aan de familie om vervolgens samen of alleen invulling te geven tijdens de plechtigheid. Voor de inrichting van de aula heb ik opnieuw gekozen voor licht en neutrale kleuren.

aula papillon uitvaartzorg

Foto's van ons wagenpark