Bloemen bestellen

BE 089 258 288

Onze boodschap

Geborgenheid

Uitvaartcentrum

In ons nieuwe uitvaartcentrum bieden we de nabestaande de rust en de tijd om afscheid te nemen van zijn of haar dierbare binnen een zo rustig mogelijke en hedendaagse omgeving. We beschikken over een uitvaartwinkel, drie rouwkamers, een aula voor 100 personen en een ruime parking gelegen tussen het naastliggende restaurant en het benzinestation Gabriëls. Het uitvaartcentrum is rolstoeltoegankelijk.

Thuisopbaring

Een persoonlijke ruimte

Samen met jou kiezen we een ruimte in huis waar jouw dierbare kan worden opgebaard. Een ruimte met een speciale betekenis voor de overledene: de woonkamer waar je samen tv keek, de eetkamer waar talloze maaltijden werden gesmaakt, de studeerkamer of zelfs het timmerhok in de tuin, waar de overledene uren vertoefde. Welke ruimte je kiest, speelt geen rol, wel de betekenis die je eraan geeft. Papillon zorgt voor een eigentijdse aankleding van de gekozen ruimte. We werken steeds met verse bloemen en kiezen voor soorten die de ruimte een gevoel van warmte en medeleven geven. We helpen je graag bij het persoonlijk maken van de aankleding. Samen met jou kiezen en plaatsen we voorwerpen met een bijzondere betekenis: foto's, tekeningen van kinderen en kleinkinderen, zelfgemaakte spulletjes, een boek, een keukenschort, … 

Een respectvolle verzorging

Wassen en verzorgen gebeurt, indien gewenst, samen. Ook balsemen behoort tot de mogelijkheden. Voor veel nabestaanden is het belangrijk om bij de laatste verzorging van hun dierbare betrokken te worden. Het kan troost bieden en een eerste stap zijn in het rouwproces.

Tijd en rust

We plaatsen, indien je dit wenst, een kamerscherm, zodat afscheid nemen in alle rust en intimiteit mogelijk wordt.

begrafenis-begrafenisondernemer-afscheid-thuisopbaring-persoonlijk-gitaar-hoed begrafenis-afscheid-thuisopbaring-persoonlijk-kist begrafenis-uitvaart-thuisopbaring-persoonlijk-bloemen


Op schouders gedragen

Een warm en waardig vaarwel. Loslaten, in liefdevolle ontroering. Al zwevend gedragen, als op de vleugels van een vlinder.

Stuk voor stuk sterke waarden, die onlosmakelijk met elk afscheid verweven zijn en die we door het schouderen van de kist goed in daden kunnen omzetten.

Een laatste eervolle groet, gebracht vanop verheven schouders, lijkt een wazige traditie uit een lang vervlogen tijd. Voor Papillon is het schouderen eerder een gebruik waar we bewust opnieuw voor kiezen. Een specialisatie zelfs, omdat het boordevol met diepere betekenissen en waarden zit, die we met Papillon willen uitdragen. Het lijkt ons niet alleen de meest respectvolle manier om de laatste eer te bewijzen aan de persoon waar we ongewild afscheid van moeten nemen, maar we ervaren ook dat het de familie zichtbaar goed doet. Ze zien en voelen dat hun dierbare met volle aandacht, eerbied en warmte wordt omringd. Als drager of als ceremonieleider halen we dan ook veel voldoening uit hun dankbare reacties.

"Tom werd gedragen door zes van zijn collega's, doorheen een gang met aan weerszijden zijn collega-veiligheidsagenten, in zwart uniform. Zichtbaar en langzaam schoof de kist doorheen de corridor, als golven in een kalme zee. Bij elke collega werd even halt gehouden en tijd gemaakt om een laatste groet te brengen. Een indrukwekkend en emotioneel afscheid, zinderend van respect en eerbied."

- Katrijn over het geschouderd afscheid van Tom -

Wanneer familie, vrienden of collega's zelf de kist schouderen, laat dat bij de dragers een diepe indruk na. Het is dan ook een ingrijpend en intens gebeuren. Het is niet alleen emotioneel een zware dobber, maar ook fysiek vergt het schouderen enige oefening, kracht en behendigheid. Maarten zorgt daarom voor een nauwe begeleiding, beantwoordt je vragen en staat je bij waar nodig. Soms is het zelf schouderen geen haalbare kaart, om welke reden dan ook en hoezeer men dat ook wenst. Papillon zorgt op dat moment voor dragers die deze taak van jou overnemen. Jonge, krachtige knapen die opgeleid zijn om het geschouderd afscheid in goede banen te leiden. Stijlvol, met eerbied en de nodige daadkracht.

begrafenis-begrafenisondernemer-persoonlijk-afscheid-uitvaartwensen-uitvaart-rode-kist begrafenis-begrafenisondernemer-thuisopbaring-graszoden-koeling


Wij vliegen naar jou

Wanneer jouw wereld ineenstort en alle energie en kracht in één klap weggeveegd lijken te zijn, dan kom ik naar jou toe. Want jouw gedachten staan nu echt niet op het trotseren van een drukke snelweg of het zoeken van parkeerplaats. Terwijl jij thuis op me wacht, ben ik al onderweg.


Iedereen is uniek

Mensen zijn als vlinders, uniek. Elk van ons vliegt, met voor- of tegenwind, de ene hoog de ander laag. Ieder vliegt zijn eigen unieke verhaal. Dat is waar Papillon voor staat. Net zoals jouw dierbare uniek was, zal zijn of haar uitvaart dat ook zijn. Persoonlijk, vanuit de geborgenheid van zijn lievelingsplaats in huis, te midden van familie of een gepersonaliseerde rouwkamer in ons uitvaartcentrum.

begrafenis-begrafenisondernemer-persoonlijk-afscheid-kist-modern begrafenis-begrafenisondernemer-afscheid-persoonlijk