Afscheid nemen?

Hoe verloopt onze samenwerking?

Na een eerste telefoontje gaan we samen rond de tafel zitten. Jouw verhaal en jouw dierbare staan steeds centraal. We luisteren aandachtig naar jouw wensen, want die gaan bepalen hoe de uitvaart eruit zal zien. Papillon Uitvaartzorg werkt een op maat gemaakt voorstel uit voor de uitvaart van je dierbare. Niet alleen regelen we de grote lijnen, we hebben ook oog voor elk klein detail, tot in de puntjes afgewerkt.

Voorbespreking of kennismakingsgesprek

Mensen praten meestal niet graag over de dood, laat staan dat men zijn of haar wensen met betrekking tot de eigen uitvaart bespreekbaar wil maken. De dood hoort echter wel bij het leven, dus laten we erover praten. Gelukkig komt het steeds vaker voor dat mensen tijdens hun leven al gaan nadenken over de dood en hun eigen uitvaart. Dus niet alleen bij ouderdom of ziekte, maar ook al op jongere leeftijd. Als je al nagedacht hebt over je eigen uitvaart en je wil het één en ander vastleggen of een vrijblijvend (kennismakings)gesprek? Dan kan dat. Wij komen graag bij je langs voor een kennismakingsgesprek of een zogeheten ‘voorbespreking’.

Een voordeel van een voorbespreking is dat het mensen rust geeft. Rust omdat het de zekerheid biedt dat alles wat men geregeld wil zien, ook geregeld is. Zo is het voor nabestaanden mogelijk om alles naar wens van de dierbare te regelen. Zo’n bespreking verplicht je tot niets en is geheel kosteloos. In deze voorbespreking bespreken we al jouw uitvaartwensen en die leggen we eventueel vast in een wensenformulier. Hierin kan je zo gedetailleerd als je zelf wil de wensen betreffende de uitvaart vastleggen. Zo hou je de regie in handen, ook als je er zelf niet meer bent. Het ingevulde wensenformulier kan je ondertekend bewaren en eventueel kopiëren om aan voor jou belangrijke personen te geven. Je bepaalt zelf in hoeverre je jouw wensen wil vastleggen en kenbaar wil maken bij je naasten.

Papillon uitvaartzorg is niet afhankelijk van verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor zijn wij geheel vrij in de keuzes die je wil maken voor jouw uitvaart. Door goed te luisteren naar je wensen kunnen we voor jou de uitvaart verzorgen die je voor ogen hebt. Tijdens de voorbespreking vallen we jou dan ook niet lastig met een uitvaartverzekering. Wij kunnen wel aan de hand van een vrijblijvende begroting aangeven of je voldoende verzekerd bent. Vergeet ook niet dat je met eender welke verzekering bij ons terecht kan.

Extra zorg en service

Het is belangrijk om met volle aandacht afscheid te nemen. Dat is heel moeilijk wanneer je ook rekening moet houden met de zorg voor gasten.

Papillon biedt daarom de mogelijkheid om gebruik te maken van de koffiekoffer, waarbij we een eenvoudig te bedienen koffieapparaat, kopjes, melk, suiker en een koekje ter beschikking stellen. Elke dag bezorgen we propere kopjes en nemen we de vaat mee terug. Je betaalt enkel voor het verbruik van de koffie.

Hoogstwaarschijnlijk heb je als nabestaande geen tijd of zin om te gaan koken. Daarom bieden we ook een cateringservice aan, die maaltijden aan huis levert. Geen zorgen rond boodschappen of het eten tijdig klaar krijgen. Wij nemen deze bekommering graag van je over tot de rust is teruggekeerd.

Begeleiding bij de rouwverwerking

Dé manier om te rouwen, bestaat niet. Rouw is individueel, een persoonlijk proces. Er staat ook geen tijdsbestek voor. Wel is het verstandig om te proberen toch een beetje in het leven te blijven staan, ook al zou je het liefst in bed willen blijven liggen met de dekens over je hoofd. Voor een paar dagen kan en mag dat best. Maar door jezelf te dwingen toch op te staan, voorzichtig te gaan werken of gewoon een eindje te gaan lopen leer je jezelf de draad weer op te pakken.

Wat jarenlang gewoon was, is ineens onmogelijk geworden. Dat doet intens pijn en kan een heel scala aan emoties oproepen: verdriet natuurlijk, maar ook woede, ongeloof, ontkenning en/of schuldgevoelens. Allemaal heel normale emoties, die horen bij het rouwproces. Maar hoe ga je hier het best mee om? Wat zijn goede tips bij rouwverwerking? We bieden u een professionele begeleiding en wandelt graag, tijdens deze rouwverwerking met je mee. Voor meer informatie over onze tarieven kan u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Essentia uitvaart - een verzorgde uitvaart hoeft niet duur te zijn

Door de groeiende vraag naar goedkope uitvaarten heeft Papillon uitvaartzorg ook een “Essentia uitvaart” ontwikkeld. De Essentia uitvaart bestaat uit een zeer scherp prijzenpakket met alle essentiële elementen die noodzakelijk zijn voor een uitvaart. Toch hoeft de keuze voor een Essentia uitvaart niet te betekenen dat je een kale, uitgeklede uitvaart tegemoet ziet.

Wij laten zien dat een afscheid waardig en mooi kan zijn, ook met een beperkt budget. Door bewuste keuzes te maken, kan je de kosten van een uitvaart in de hand houden. Wij bezuinigen niet op begeleiding of aandacht, maar wel op sommige onderdelen van een uitvaart die niet voor iedereen even belangrijk zijn. Niet iedereen wil een uitgebreide koffietafel, kerkdienst of afscheidsplechtigheid in de aula van het

Maatwerk

Elke situatie is natuurlijk anders, daarom werkt Papillon uitvaartzorg niet met standaardpakketten. Een uitvaart is voor ons echt maatwerk. Wij komen graag langs voor een kosteloze voorbespreking. We denken mee na over een mooi afscheid. We maken een transparant overzicht van de kosten, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Afscheid nemen van kinderen en sterrenkindjes

Het moeten loslaten van een dierbare is hard en moeilijk, zeker wanneer het om het verlies van een kind gaat. Net dan is het enorm belangrijk om voldoende aandacht aan het afscheid en het toelaten & loslaten van gevoelens te besteden.

Dit hartverscheurende moment willen we als een warme herinnering laten ervaren. Een mooi, persoonlijk en bewust afscheid helpt je een stukje verder doorheen het rouwproces. Papillon heeft speciale diensten voor kinderen, ook voor sterrenkindjes.

We begeleiden je doorheen het hele gebeuren op een professionele, intense manier. Een percentage van die uitvaarten storten we aan een goed doel ten voordele van zieke kinderen, namelijk Mediclowns.

Exclusieve locaties

We kennen exclusieve en mooie locaties bij jou in de buurt. Voor de afscheidsplechtigheid of de koffietafel is vaak meer mogelijk dan u denkt.

Een bijzonder mens verdient een bijzondere plaats. En de mooiste plaats is misschien wel bij je thuis. We helpen je graag verder bij het uitzoeken van de beste locatie en maken voor jou de afspraken.

Nazorg

Ook na de uitvaart kan je begeleid worden door onze professionele partners.

Enkele impressies van thuisopbaringen